Av en slump råkade jag se en intervju med Jenny Diski (kunskapskanalen), som skrivit bla Den motvillige resenären som jag skrev om tidigare. Programmet handlade om: ”Kan man skriva böcker där absolut ingenting händer men som ändå gör att läsaren vill läsa mer? Den brittiska författaren Jenny Diski kan. Vi får veta hur hennes romanfigurer blir till och lär oss något om konsten att inte göra något alls.”

Det var intressant att lyssna på henne direkt efter att jag läst boken. Hon beskrev så bra vad hon var ute efter. Hon ville skriva om ”inget”, men inte det ”rastlösa inget” utan det ”rofyllda inget”. Och det är väl ungefär dit jag själv önskar mig i tillvaron.

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s