Kultur- och integrationsprojekt jag arbetar och har arbetat med:
Fikasällskapet
JallaTillsammans 
Kulturfika för små och stora
The End Will Be Good And Happy

helagruppen

JallaTillsammans är en mötesplats, podcast och digital bokcirkel med syfte att motverka intolerans, lyfta fram fler berättelser och främja möten.

Som en extra twist uppmärksammades projektet av ett amerikanskt fotoprojekt som blev tipsade om JallaTillsammans genom svenska UNHCR. Den amerikanska fotografen Emily Berl, som bland annat haft med foton av Barbara Streisand och Viggo Mortensen i New York Times (!!) , kom till lilla Edsbyn och intervjuade och fotograferade tjejerna. Nu finns deras ord och porträtt med i ett större fotoprojekt om syriska flyktingar, som kommer att gå runt på amerikanska collage och bli en bok. Min förhoppning är att fotoutställningen även ska visas för ungdomar i Sverige.

the-end-will-beHär kan du läsa om hur författaren Christina Wahldén upplevt JallaTillsammans.
Christina säger bland annat:

”Det här är ett projekt som sticker ut helt och hållet. Jag kan inte påminna mig något annat projekt som har varit av den kalibern, sedan jag började göra klassbesök, och att det kommer att följa med mig i fortsättningen, och jag kommer ALDRIG att glömma tjejernas klokhet!”

 

I denna film ges en kort sammanfattning av projektet.

Syftet med JallaTillsammans är att:

– motverka intolerans, öka förståelsen och skapa samhörighet mellan människor genom att främja möten mellan människor som kanske inte skulle mötas annars. Möten som stärker självbilden hos medborgarna och synliggör vårt mångkulturella samhälle.

– lyfta fram fler berättelser, att främja digitalt deltagande och att öka kunskapen kring digitala verktyg, för att människor stärker sin demokratiska funktioner genom att vara aktörer och skapa eget digitalt material, vilket även främjar delaktigheten.

– vidga Fikasällskapet med en podd för att på så sätt sprida berättelserna och inspirera andra att göra något liknande, samt att inspirera fler att ta steget och delta i integrationsfrämjande aktiviteter.

– samla erfarenheter kring hur digitala verktyg kan användas för att främja integration.

Följ gärna JallaTillsammans på Facebook! 

Annons