Nu har jag stött på Bokenkäten nästan på varenda blogg jag läst. Nu är det min tur :

1. Den värsta läsupplevelse du haft? Kommer inte ihåg titeln, men det var något med ”hemmafrun” och författaren började på någon bokstav mellan m och p? Kommer ihåg var den stod i bokhyllan på bibblan. I alla fall var det en höggravid (?) kvinna som hade sex med sin man framför en porrfilm om de 7 små dvärgarna. Minns jag rätt?

2. Vilken bok har påverkat dig mest hitills?
Kulla-gulla som fick mig sekel efter läsningen att börja släktforska, sen läsa historia och sist men inte minst bli bibliotekarie.

3. Har du läst någon bok du blivit skrämd av? Den där om demoner men engelsk författare vars namn låter svenskt. Jag kommer snart på det….Nu kom jag på det: Kom närmare, av Sara Gran. Så himla läskig att jag inte ville vara ensam hemma och nästan började tro på demoner på riktigt.

4. Vad använder du som bokmärket?
Allt platt och rent som finns i närheten.

5. När brukar du läsa? Innan sovning och närhelst barnet gör annat.

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet? Pocket…eller inbundet för ibland tar det sån tid innan böckerna jag vill läsa finns på pocket. Ibland kan mitt intresse då hinna svalna.

8. Vilken bok läser du nu? Låt den rätte komma in, Ajvide

9. Och vilken sida är du på? Typ 50

10. Brukar du lämna “kännetecken” i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?) Bekännelse: Chokladavtryck av misstag, vilket ses som straffbart av bibliotekariekåren. Även av mig som biblioteksboksläsare. Det värsta jag vet är äckliga böcker med spår av andra läsare. Men till mitt försvar: Det är ju bara så mysigt att äta och läsa samtidigt!!

11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok? Ja, på samma sätt väljer jag vin på systemet; efter utseendet.

12. Sidantalet, då? Nja ibland. Vissa böcker vill man ju ska vara tjocka så att de aldrig tar slut, som tex Mistrys En familjeangelägenhet. Drottningen vänder blad, blev jag glatt överraskad när jag såg, för att den var så tunn.

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet? Nej, förstår inte såna människor som går så….är dock gift med en.

14. Finns det någon bok du läst flera gånger? Ska vara någon barnbok då.

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till? Japp. Spräckte läppen och slog av en tand på min 30-årsdag när jag skulle hämta en bok, som min far till på köpet fått av mig i julklapp, men sedan lämnat tillbaka till mig i tron att han lånat den av mig. Tala om slöseri med julklappspengar. Snubblade på mattkanten och hamnade med munnen på ett lågt bord. Innan jag fick äta tårta blev det en sväng till vårdcentralen och sy och dagen efter ett tandläkarbesök. ”Var det ett vitt bord du ramlade emot?” frågade tandläkaren, och plockade bort färgflagor ur tandköttet.

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar? Har helt respektlöst stått och slängt bla Fogelströms hela serie på återvinningsstationen. Får lite dåligt samvete för det ibland.

17. Tar du med dig boken du läser på toa? Nej, läser bara tidningar som råkar ligga där. Gärna Vi.

18. Just det, läser du i badrummet? Nej, se fråga 17.

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver här på bloggen och på spridda lappar på jobbet.

Annons

En reaktion till “Bokenkät

  1. Men den låter ju helt galen, som en sjuk dröm – boken som var din sämsta läsupplevelse!Det roligaste jag råkat få i en bok är champagne – rätt ner i guideboken om Paris på ett försenat flyg på väg till nyår i just Paris. Att smygkorka upp skumpa straffade sig direkt. Sniffade i smyg i boken sedan jag lämnat tillbaka den på mitt dåvarande bibliotek. 😉

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s