Lyran frågar och jag svarar.

Frågan: Berätta om en roman/novell/text med ett efternamn i titeln!

1. Major Pettigrews sista chans, som jag läste nyligen tänkte jag på, på direkten. Om kärlek på äldre dar mellan två helt skilda personligheter, som har det gemensamt att de älskar böcker och omsorgsfullt tillagat te. Hög brittisk mysfaktor.

2. Miss Mary Bennets självständighet fortsätter där Stolthet och fördom slutade. Mr Darcy är långt i från så charmig, som i BBCs tv-version. Roligt att läsa om karraktärer, som man har träffat på förrut och både kul och lite förvånande att det inte blev som man trodde efter…”så levde de lyckliga i alla sina dagar”. 🙂

3. Senor Peregrino –  I och med den boken hittade jag en ny favoritförfattare. Det finns flera böcker av Cecilia Samartin översatta till svenska. Även Drömhjärta tyckte jag mycket om och jag ser mycket fram emot Salvardorena som kommer ut i september. Alla tre har det gemensamt att de handlar om latinamerikanska familjer som på ena eller andra sättet hamnar i USA och hur det är att komma till ett nytt land och en ny kultur. Så skönt skrivna också…riktigt så att man känner strandbrisen och havets kluckande.

Annons

7 reaktioner till “Tematrio – Titlar som innehåller efternamn

  1. Needed to compose you one very little remark just to thank you so much again for your pleasing tricks you have featured above. This has been simply seriously generous of you to make unhampered what most of us would’ve marketed for an electronic book to get some dough on their own, and in particular now that you might have tried it if you ever considered necessary. Those inspiring ideas as well worked to provide a fantastic way to fully grasp the rest have similar zeal much like my own to learn great deal more around this issue. I know there are millions of more fun situations up front for many who go through your blog.

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s