Så var det dags att sammanfatta mitt bokliga år. Jag trodde aldrig att 2013 kunde bli bättre än året innan när jag gästbloggade åt Bookie, startade BokSPAningar och flyttade ut Feelgoodbibliotekarien på Facebook. MEN SÅ FEL jag hade!! 🙂

ImageInget kan slå det som hände i oktober då jag tilldelades den fina utmärkelsen Greta Renborgspris, den imponerande motiveringen, det fina sällskapet under prisceremonin på Stockholms stadsbibliotek samt det underbara mottagandet efteråt när jag kom hem till Edsbyn!!

Att jag fick ta över enbokcirkelföralla efter Karin kommer strax därefter. Vilken ära, vilken chans och vilket ansvar! Att jag fick gästblogga tillsammans med bok vännen Sara/Hermia på Bokcirklar.se var mycket roligt och intressant. Vi stereobloggade och det var ett bra sätt att få igång kreativiteten. Image
Under sommaren bokcirklade även samma Sara och jag i Radio Gävleborg om boken Stål. Det var en ny och rolig erfarenhet att föra ett boksamtal i ett (för mig) nytt medium. bokmässan
Bokmässan var ett enda långt lyckorus i sig! Jag träffade Cecilia Samartin, som jag intervjuade året innan, och David Safier vid Bazarförlags bloggfrukost. Jag var med i en bokcirkel om P-O Enquists Liknelseboken tillsammans med Nina Frid (en bokcirkelidol för mig :-)). På mässan träffade jag flera av alla bokbloggare som jag har haft kontakt med på nätet. Det var jättekul att få en pratstund och inte minst ansikten till personen bakom bloggen. Sist men absolut inte minst var jag med under ceremonin när Sara/Hermia fick sin fina utmärkelse från Peter Englund och Svenska Akademien Årets bibliotekarie! Image
När Gunilla Kindstrand ringde och frågade om jag ville skriva krönikor för Helahälsingland.se höll jag på att ramla av stolen. Inte blev jag mindre lycklig av att hon även frågade om jag ville vara med i Helgas bokcirkel. Image
Jag har varit till Rättvik och talade för biblioteksfolk från Dalarna om digitalt litteraturfrämjande och hur jag jobbat med Feelgoodbibliotekarien i sociala medier.

Jag har även fått utbildning inom IT genom jobbet och då bland annat lyssnat på den inspirerande Brit Stakston, som lyfte upp Feelgoodbibliotekarien som ett bra exempel på hur bibliotek kan nå ut.

Så har det ju varit en BokSPAningshelg i vår också. Det höll jag på att glömma!

Årets julkalender på bloggen har haft många gäster i läsfåtöljen. Bokbloggare och bibliotekarier om vartannat har bjudit frikostigt på boktips. Tack för det! Sist, men inte minst det heller, har jag fått sån fin respons från bibliotekskollegor och bokvänner i sociala medier! TACK för det! Jag hoppas att ni fortsätter att bokprata med mig och att vi kan sprida läsglädje till ännu fler!

Summa summarum har 2013 varit en mycket roligt och givande år! Om 2014 så bara erbjuder en smula av årets litterära framgångar och höjdpunkter kommer jag att vara jättenöjd. Jag har stora förväntningar och förhoppningar att 2014 kommer att innehålla många, långa och intressanta boksamtal! Gott nytt BokÅr kära vänner!

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s