Jag är född med en nyfiken själ, vilket underlättar i mitt arbete som bibliotekarie. Får man inte konstiga/svåra/roliga frågor att svara på, så råkar man dagligen på massor av spännande böcker. Jag gillar att ramla över nya perspektiv och gör jag inte det luskar jag upp företeelser som intresserar mig. Var man ska leta? 

Ett bra ställe att börja på är att kolla vad Brit Stakston har för sig. Speciellt om man intresserar sig för sociala medier. Det händer nästan alltid något intressant där hon är. Nu såg jag att hon har varit med på Internetworldspodden och pratat om crowdfunding och journalistik på nätet – Blank Spot Project. Jag var så klart tvungen att lyssna. 

Brit Stakston har kloka tankar kring demokrati och digital delaktighet. Hon sätter ofta ord på mitt ostrukturerade tänk kring sånt och det är så skönt!  

I poddavsnittet – Vi vill inte dela allt med alla fastnade jag för det hon sa som låg bakom hennes engagemang med Blank Spot Project. Som digital strateg saknar hon en ”innovativ mediasatsning som på riktigt vill jobba med läsarrelationen.” 

Förytligandet av nätet och synen på vad vi vill läsa på nätet är bekymmersam.”

”Förutom att jag brinner för demokratifrågorna och insikterna om att det finns många berättelser som aldrig når fram”, säger Brit Stakston är viktiga drivkrafter för henne. 

Dessutom snappade jag upp och blev nyfiken på Snapchat och det tilltalande begreppet ”Digitala trädgårdar”.

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s