Nudelbagaren, av Jian Ma är en riktig mustig historia från Kina. Det är som noveller som flätas ihop med varandra. Till en början är det Författaren och Blodgivaren (var verksamhet av professionella blodgivare är en historia för sig) som är gamla vänner som sitter och berättar historier för varandra. Helst historien om mannen som bränner lik som arbetsyssla är speciellt rolig eller makaber. Beroende på vilken låt man vill ska spelas under kremeringen får man betala olika mycket. Jag återkommer med listan.

Ska bli kul att prata med någon annan som har läst boken. Helst skulle jag vilja göra det efter varje kapitel, medan man har boken färsk. Ännu har jag bara läst hälften. Den är inte helt lätt och är lite svår att läsa direkt innan sovning, men den lockar ändå. Många historier har fastnat på min hjärna och blir nog kvar där länge.

Annons

2 reaktioner till “Nudelbagaren

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s