Den här helgens bokbloggjerka består av frågan ”Recenserar du alla böcker du läser?” 

Mitt svar: Handen på hjärtat så bloggar jag inte om riktigt alla böcker jag läser. 
  1. Vissa läser jag inte ut för att jag märker efter några sidor att det här är inget för mig. 
  2. Vissa läser jag inte ut för att jag hela tiden bli överöst av nya titlar som lockar mitt intresse. 
  3. Ibland skriver jag bara något på Feelgoodbibliotekariens sida på Facebook
  4. Några böcker vill jag inte skylta med att jag läser…känns för privat ibland. 
  5. Sen läser jag många barnböcker, eftersom jag är barnbibliotekarie, och för att jag läser för mina barn. Skulle jag blogga om alla de böckerna…skulle jag aldrig hinna läsa 🙂 
  6. Själva ordet ”Recensera” känns lite för avancerat för mitt bloggande. Recensioner tänker jag mig att litteraturvetare och journalister ägnar sig åt. Jag lägger inte ner hela min själ på inläggen och skulle nog hellre kalla mina blogginlägg för utlåtande..(oj det lät också pretto :-)) tyckande eller…ja vad ska man kalla det egentligen? 
Trevlig helg! 

Annons

7 reaktioner till “Handen på hjärtat…så bloggar jag inte om allt jag läser

  1. Så sant, så sant Lotten! Bokbloggare kan ibland vara bättre än recensioner i typ dn. Bokbloggarna betyder allt mer för förlagen, bl.a. I USA har jag läst någonstans. Vi borde vara mycket eftertraktade.

  2. Nej, böckerna jag läser för barnen recenserar jag ju inte på samma sätt i alla fall…Sen tycker jag att man sätter för höga krav på sig själv ofta. Läs en s.k. recension i en tidning och fundera på vad som är bättre i den än en bloggares? Varför ska det ena kallas recension? Jag har sett många usla i tidningarna…

  3. Jag vill inte heller kalla mina funderingar för recensioner. Det känns på tok för seriöst och något som man gör för jobbets räkning 🙂

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s