På morgonen lovade jag mina arbetskamrater att bjuda på tårta vid fikat om Murkami eller Oates vann Nobels litteraturpris. Det blev ingen tårta, men jag var ändå glad när det avslöjades att den kinesiske författaren Mo Yan tilldelats årets nobelpris i litteratur. Kina ligger mig extra varm om hjärtat eftersom mina barn är därifrån. Även innan jag blev mamma har kinesisk kultur och historia fascinerat mig och jag har läst en del böcker om det landet och böcker med kinesisk anknytning. Mo Yans Vitlöksballaderna står sedan länge i bokhyllan…kanske dags att läsa den nu.

Eftersom Erika skrev på sin blogg att kinesisk litteratur är som en blind fläck på kartan för henne tänkte jag dela med mig av mina tidigare inlägg med Kina-anknytning.

Vill du vinna Nästan hemma på engelska kan du titta in här!


Nästan hemma

Annons

En reaktion till “Tips på bra böcker med Kina-anknytning

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s