Höstens andra bokSPAning på AlftaQuren i Alfta, Hälsingland, har nu dragit igång. Temat den här gången är livet och vi kommer att ha ett boksamtal i morgon om Berg har inga rötter av Manner Fagerlind. 
AlftaQuren ligger så vackert till och jag ska strax låna ett par gå.stavar och bege mig ut på en promenad. Efter det väntar afternoon tea med bokmingel och besök av Karin från Helins bokhandel som kommer och säljer böcker till bokSPApriser.
Lunchen var i vanlig ordning underbar och vi märkte snabbt att hela gänget hade ett gemensamt intresse: Downton Abbey…så vi tog ett enhälligt beslut att tidigarelägga middagen för att hinna se kvällens avsnitt 🙂 

Låt mig presentera bokSPAningens enda herre: Benjamin 🙂

Isa, som har arbetat med kost och ”matprat” på AlftaQuren i 30 år tog oss med på en rundvandring och berättade om husets historia och hur dess grundare möttes. AlftaQuren var tidigare ett pensionärshem och fyller 50 år i dagarna. Grundarna var tidigt ut med att tänka att hälsa betyder att man måste behandla hela människan, både kropp och själ. Grundarna testade tidigt vegetarisk mat och kärleken slog till när de möttes i ett kök med varsitt rivjärn 🙂  Deras matfilosofi har varit före sin tid och innan vi satte oss till bords påminde Isa oss om att tugga många gånger och äta lugnt 🙂 Hon berättade också om olika tesorter och vilka som lugnade en mätt mage. 
Vi tittade in i gymmet, men jag är osäker på om någon av bokSPAningens deltagare kommer att testa det…men bollarna var ju fina 🙂 
På återseende!
Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s