De bokbloggar jag gillar bäst är sådana där personen bakom bloggen kommer fram i texten. Att hen bjuder på glimtar från sin vardag och sin person. Kanske är det något jag själv borde bli bättre på? Jag tänkte att jag kanske kunde få lite tankar kring detta från dig som också bokbloggar.

En annan återkommande tanke i dessa dagar när #nätkärlek diskuteras livligt är att vi bokbloggare skulle kunna göra något tillsammans. Vad vet jag inte, men jag förstår ju att med så många kreativa människor som det finns i bokbloggarvärlden, så borde det ju finnas ofantligt med bra idéer.

För att stilla min nyfikenhet på alla intressanta bokbloggare och för att få höra lite av era tankar, utlyser jag en utmaning med följande frågor:

1. Varifrån bloggar du? (Jag önskar mig en bokbloggarkarta, därav frågan)

2.  Förslag på hur vi bokbloggare skulle kunna samarbeta mer och bättre med varandra?

3. Förslag på hur vi skulle kunna samarbeta med bibliotek och/eller förlag?

4. Beskriv dig själv i form av en befintlig eller påhittad boktitel!

5. Vad vill du veta om mig och andra bokbloggare? Lägg till din egen fråga här och skicka utmaningen vidare till en bokbloggare som du är nyfiken på.

Alla som svarar på utmaningen och länkar hit är med och tävlar om ett överraskningspaket fyllt av böcker, samt lite smått och gott. Vinsten går till den bokbloggare som lämnar det mest kreativa svaret. Jag är själv enväldig domare :-)) och ser fram emot era svar! Utmaningen stänger 15 mars 2013.

Har du ingen blogg, men vill vara med ändå? Det får du gärna! Lämna i så fall dina svar i kommentarsfältet nedan.

Annons

16 reaktioner till “Bokbloggare : Vem är du? Vad kan vi göra tillsammans?

  1. Jag vill svara på fråga 1, så att lilla Rimforsa i Östergötland garanterat kommer med på kartan. 🙂 Här bor Torgny Lindgren också, han sitter på bussen eller tåget ibland.De andra frågorna har jag just nu inga särskilda svar på, men visst kommer du ihåg Rimforsa i alla fall?Tack!

  2. Du anar nog mina svar på frågorna :)Som bibliotekarie är jag öppen för samarbete med lokala bloggare. Som bloggare är jag inte öppen för samarbete med biblioteket. Jag vill hålla isär mitt privata intresse för litteratur och det sättet att skriva om den på min blogg från hur jag gör det i jobbet. En svår gräns att se kanske, men tydlig för mig 🙂 Överhuvudtaget en tydlig gräns mellan egna skrivandet, som känns alltmer som en kulturdagbok och jobbtänkandet med evenemang etc. Tror dock inte mitt jobb skulle ha ngt emot att jag kopplade bloggen till jobbet, det är jag som är emot det.Jag själv i en boktitel – Ett ufo gör entré – kanske?Om dig vill jag mest veta om du har tid att ses något under våren?

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s