I boken Afternoon tea av Liselotte Forslin och Jan Gradvall kan man läsa att britter dricker sex-sju gånger så mycket te som svenskar. Te dricker man inte i farten, som man ofta gör med kaffe. ”När du dricker te sätter du dig ned. Och när du sitter där med din kopp i ena handen så växer det ut en bok i den andra. Att sjunka ned i sin favoritfåtölj och dricka te och läsa en bok tillhör livets höjdpunkter. Man tycker uppriktigt synd om dem som inte tar sig tid att uppleva det.”
 
”Att tedrickande är så förknippat med bokläsande har också att göra med att så många karaktärer i engelsk litteratur själva dricker te. Man blir törstig i dubbel bemärkelse när man läser. Det börjar redan i barnlitteraturen med Enid Blytons Fem-böcker.”
Annons

6 reaktioner till “Afternoon tea och böcker

  1. Blir alltid lite skeptisk när jag läser böcker om te-drickning och påståenden om engelsmän och Afternoon tea. I de kretsar jag har rört mig de senaste drygt 30 åren dricker man inte Afternoon tea på det sättet. Man dricker massor av starkt påste (och det är inte Earl Grey) många, många gånger om dagen, oftast utan tilltugg…

  2. Jag tror att du kommer att gilla " allt jag önskar mig" av Gregoire Delacourt. Jag läste den på 2-3 timmar igår. Påminner lite om " krokodlilernas gula ögon" fast light- version.Tack för jättebra tips för övrigt!

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s