arga bibliotekstantenÄnnu ett finbesök i Feelgoodbibliotekets Läsfåtölj – Ingen mindre än Arga bibliotekstanten som glädjer oss varje dag med roliga bok- och biblioteksrelaterade bilder samt mindre roliga (?) incidenter från biblioteksvärlden.

Arga bibliotekstanten jobbar på Småstadens bibliotek och har studerat i Livets hårda skola. Hon bloggar anonymt på Litteraturmagazinet och jag rekommenderar att du läser hennes inlägg dagligen för att nå den rätta feelgoodkänslan :-).

Hej och välkommen Arga Bibliotekstanten! Hoppas att du har tid för några korta frågor! 

Vad läser du just nu?
Har precis avslutat Gone girl av Gillian Flynn (jättebra!) och näst på tur blir Munros Brinnande livet. Har inte läst något av henne på många år så det ska bli roligt att återuppta bekantskapen.

Vad tycker du om att bokcirkla på nätet?
Verkar kul. Har inte gjort det själv än, men skulle inte ha något emot det.

Vad tycker du om Feelgoodromaner?
Jag läser väldigt blandat, gärna deckare, biografier, fakta och ”vanliga” romaner. Bara feelgood skulle kanske bli lite enahanda, men absolut, ibland behöver jag läsa något som ger en varm känsla i hjärtat.

Om du inte jobbade på bibliotek var skulle du jobba då?
Då skulle jag vilja skriva på heltid.

Hur ska biblioteken locka fler?
Jättesvår fråga. Långsiktigt måste flera barn och unga uppmuntras till läsning, och det hänger även på oss föräldrar. Det kvittar hur mycket vi tjatar om hur viktigt det är att läsa om vi inte gör det själva. Biblioteken måste hänga med i tiden och tekniken och bli mer tillgängliga, utan att för den skull tappa bort vår unika identitet. Jag hoppas att de får fortsätta vara en lugn oas i samhället, där alla är välkomna, allting är gratis och boken står centrum.
_______________________________________________________________________

Tack Arga bibliotekstanten för att du tar dig tid att gästa Läsfåtöljen! Hoppas att du hinner tillbaka till Småstadens bibliotek så att du kan hålla reda på de ostyriga låntagarna! 

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s