skitenkeltEftersom jag ligger i startgroparna och har precist startat egen firma passar Mikael Fribergs bok Skitenkelt alldeles utmärkt att läsa som inspiration just nu. Ord som affärsplaner och budget är inte särskilt upphetsande, men Friberg får mig, med sin enorma entusiasm och positiva vibbar, att känna att jag är på rätt spår. Han visar också att det fungerar att satsa på sitt intresse. Själv testade han stand-up, men hittade inte sin karriär där. Han beskriver att han ändå har haft nytta av sina erfarenheter från stand-up-scenen.

Skitenkelt är ingen vanlig starta-eget-bok utan den fokuserar främst på hur man bygger upp sitt varumärke och vad man bör tänka på när man utvecklar sin affärsidé. Författaren får det att låga enkelt och jag tror på den här boken som ett komplement till vanliga och mer torra böcker om företagsekonomi.

Det är svårt att motstå Fribergs positiva framställningar av hur lätt det kan vara, men jag köper det mesta av det han säger. Skitenkelt är en liten bok, som rymmer många goda råd från en som kan sin bransch. Varje kapitel börjar med roliga rubriker och avslutas med en sammanfattning, samt några frågor som läsaren får möjlighet att tänka kring.

Några av de råd jag fastnade extra för:
– Berätta historien om ditt varumärke!
– Ett varumärke är aldrig starkare än sin relation till målgruppen!
– Duktiga varumärkesbyggare är nyfikna på sina kunder, lyssnar på dem och skämmer bort dem!
– Bjud på dig själv!
________________________________________________________________________
Annons

bokbutiken nyhet

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s