fågelburenDet är berusande att hålla i en ny bok. En helt osprättad historia som väntar på att bli berättad.

Att öppna julklappar innebär inte längre några stora förväntningar. Bokpaket däremot får mitt hjärta att rusa lite extra. Först att gissa vilken bok eller vilka böcker som ligger i paketet. Känna på den obläddrade boken. Läsa baksidestexten. Bläddra lite. Lukta på boken. Läsa första meningarna. Första sidorna. Första kapitlet.

Det var ungefär denna euforiska känsla jag upplevde i dag när Lisa Jewells nya bok Fågelburen låg i min brevlåda när jag var hem på lunchen. Jag önskar att jag hade haft möjlighet att välta ner mig i soffan och bara läsa hela eftermiddagen.

Att där på märka att jag blivit blurbad var nästan fööör mycket att ta in strax före lunch 🙂 Mitt omdöme om en annan av Jewells böcker finns med på omslagets insida:
”Det här är feelgood när den är som bäst. Den har allt jag önskar: en bra berättelse som slingrar lite lagom, intressanta karaktärer som man känner med, brittisk stadsmiljö och flyt som inte är av denna värld.”  Feelgoodbibliotekarien
_________________________________________________________________________
Annons
muggvalentine

Annons

En reaktion till “Euforin över nya böcker

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s