lokala boktipsNyligen startade jag och min coola kollega Anette (snyggt namn, jag vet :-)) Bibblabloggen på Instagram. Vi vill försöka nå ungdomar mellan 13-19 år med boktips och litteraturrelaterade uppdateringar. Vår förhoppning är att elever på högstadiet och gymnasiet kommer att vilja vara med och kommentera, samt göra egna inlägg med hjälp av hashtaggen #bibblabloggen.

Det är en stor utmaning för bibliotek att nå just ungdomar. I veckan hade vi barn- och ungdomsbibliotekarier möte om hur vi ska utveckla vår gemensamma sajt för att nå ungdomar. Är det ens värt att ha en hemsida för att nå ungdomar, eller är det bättre att satsa på sociala medier?

Har du några goda exempel på bokrelaterade sidor som har lyckats bra med att nå ungdomar får du gärna tipsa mig! Helst skulle jag vilja höra från ungdomar själva vad som skulle kunna locka dem.
_________________________________________________________________________
Annons
Bokbutiken

Annons

En reaktion till “Bibblabloggen på Instagram

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s