librarianSidekick-Sonja har läst Kod 400 av Sophie Divry och gästbloggar här om den:

Det är påfallande ofta som bibliotekarierna runt omkring mig vill läsa böcker om bibliotekarier. Och jag är inte mycket bättre själv. Egentligen är det inte så konstigt – en arkitekt lär ju vara intresserad av att titta på byggnader ritade av andra arkitekter. Bibliotekarier har hand om böcker, så klart att vi vill läsa om bibliotekarier i böckerna också.

Sophie Divry har skrivit en kort bok som på svenska heter Kod 400, som verkligen bara handlar om tankarna i en bibliotekaries huvud. En biblioteksbesökare råkar bli inlåst på biblioteket och blir nästa dag väckt av bibliotekarien. Nu kommer han inte undan. Det har blivit dags för bibliotekarien att berätta. Om de snörpiga kollegorna, om klassifikationssystemets konstigheter, och om en snygg ung forskare som brukar sitta på biblioteket och studera…

Bibliotekarien som håller monologen är förbannad. Frustrerad. Får inget erkännande. Ingen respekt. Hon kan, hon vet, hon brinner för sitt yrke. Men är det någon som bryr sig? Nej.

Tack Sonja! Fortsättning följer…

Alla har vi en relation till bibliotekarien, eller hur! Jag har också bloggat om Kod 400 och olika sorters bibliotekarier.

________________________________________________________________________
Annons
Bokbutiken

Annons

En reaktion till “Bibliotekarier i böcker….

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s