marskattPiteå stadsbibliotek har en kul uppmaning nu i mars. Så här står det på deras hemsida:

”Alla bokälskare har någon bok de länge velat läsa men inte riktigt tagit sig tid till. Nu har vi chansen. Biblioteken i Piteå har utnämnt mars till den månad då vi tar oss tid att läsa den där efterlängtade boken som väntat i bokhyllan under många år – vår marsskatt.

Under mars månad kommer biblioteken i Piteå att lyfta fram litteratur som inte är helt ny men som fortfarande är läsvärd. Läsare i dag överöses med tips på nyutgivna böcker från tv-soffor, tidningar och reklam. Risken är att fokus på det senaste gör att man missar böcker och författarskap eftersom de försvinner i floden av nyutgivna och hårt marknadsförda böcker. Vi vill uppmuntra till läsning av de förbisedda och kanske bortglömda böckerna i våra hyllor. På biblioteken finns det fullt med skatter att upptäcka: Vilken blir din marsskatt?”

Min marskatt får bli En ömtålig balans av Rohinton Mistry. Älskade hans bok En familjeangelägenhet, men den här är liiiiiiiitedela med dig av din egen, använd #minmarsskatt och #pitebibblan på Facebook eller Instagram.

_________________________________________________________________________
Annons
bokbutiken

Annons

3 reaktioner till “Vem blir din marsskatt?

  1. Jag vill tipsa om en bok jag fått lov att upptäcka tack vare en föreläsare i Jönköping och på högskolan – Mare Kandres ”Hetta och vitt”. En novellsamling men samtidigt så mycket mer! För de flesta som uppskattar poetiska inslag och gotiska! (:

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s