gillaVad ska vi göra åt den digitala klyftan? Vad kan biblioteken göra? Dessa frågor tycker jag är viktiga och intressanta. Mediestrategen Brit Stakston, talar så bra om det här problemet i Go´kväll (5:50 minuter in i programmet). Hon pratar enkelt och klokt om digitala medier, så att alla kan förstå. Det bör lyftas fram fler som Brit Stakston i media anser jag. Det är en del av lösningen för att minska den digitala klyftan. Ge Brit Stakston ett eget tv-program!

I DN säger hon: ”De som ville klara klivet från bondesamhället till industrisamhället behövde kunna läsa och skriva. I den nya digitala världen är det nödvändigt att vara aktiv på Facebook, Twitter och andra sociala medier – samt att behärska tekniken och känna till nätets goda och mindre goda sidor.”  

Svårare än så är det inte. Vi måste bejaka digitala medier även om vi vill eller inte. De är redan här. Som hon framhåller i en intervju i Internetworlds podd så finns både de goda och mindre goda sidorna på nätet, liksom i övriga livet. Men jag tror som Brit Stakston, att de goda sidorna överväger – OM VI VILL det! I intervjun kallar sig Stakston för ”Cyberoptimist” och det stämmer så väl på henne. Hon är påläst i ämnet, optimistisk, vågar se bra och mindre bra saker och henne entusiasm går inte att ta miste på.

Tills Brit Stakston får ett eget TV-program på bästa sändningstid kan du följa henne på JMW-bloggen eller läsa någon av hennes böcker!

_________________________________________________________________________
Annons
Bokbutiken

Annons

3 reaktioner till “Ge cyberoptimisten Brit Stakston ett eget tv-program!

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s