skalpelldansenI går kväll bokcirklade vi om Skalpelldansen av Jenny Milewski. Nej, det var inte jag som hade valt boken! 🙂 Men jag tyckte att det kunde vara kul att testa något annat än vad jag vanligen läser.

Tiden räckte tyvärr inte till så jag hann bara hastläsa början och slutet av boken. Det gjorde inget för övriga i hangoutbokcirkeln var himla på och samtalet flöt väldigt bra. Det var många som hade olika reflektioner och flest frågor av alla hade jag 🙂 Jag vet inte om det är bra eller dåligt när samtalsledaren inte har läst boken. Det kan ju vara lite både och.

Alla var överens om att boken var bra och Sonja har en fråga till författaren: har du inspirerats till slutet av boken från slutet av sista Twin Peaks-avsnittet. Den deprimerande scenen där man fattar att ondskan ”hoppat över” till Agent Cooper?

Vi var sex stycken som träffades via Google Hangout och för John var det första gången. Jag frågade honom vad han tyckte om att bokcirkla på det här viset: 

Brukar du bokcirkla?
Första gången jag bokcirklade.

Hade du testat Skype eller Google Hangout förut?
Har använt skype innan med aldrig hangout.

Vad hade du för förväntningar på att bokcirkla på det sättet?
Hade nog inga direkta förväntningar tror jag faktiskt. Tyckte nog mest att det kunde vara spännande att testa.

Vad var bra? Vad var mindre bra?
När jag väl kom in så tyckte jag tekniken skötte sig. Var väl någon(som jag tyvärr glömt namnet på) som tappade bild ibland. Bekvämt och enkelt att ha det i sitt eget hem. Kändes som att det gick väldigt snabbt. Tror det kändes som lite svårare att känna in när någon var på väg och säga något och så vidare jämfört med om man träffas öga mot öga.
Men på det stora hela så tyckte jag det var en enbart positiv upplevelse som jag gärna deltar i igen.
_______________________________________________________________________

Jag hoppas att fler vill vara med i kommande bokcirklar. Vi har ju plats för 10 personer. Skräckbokcirkeln bestämde sig för att läsa Höglandet av Steinar Bragi och bokcirkla om den om ungefär en månad. Så vill du vara med är det bara att hålla utkik här på bloggen eller på Enbokcirkelförallas Facebooksida.

Annons

En reaktion till “Skräckbokcirkel om Skalpelldansen

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s