mr hoppyMr. Hoppys hemlighet heter den underbara filmatiseringen av Roald Dahls barnbok Addap dlöks – sköldpaddan. Det är en välspelad, vacker och varm romantisk komedi, som liksom hans övriga berättelser bygger på teman som fantasi, empati och rättvisa.

En av huvudpersonerna, Mr Hoppy, som spelas av Dustin Hoffman, är en blyg man som lever ensam med sina växter. Hans charmerande nya granne, spelas av ingen mindre än Judy Dench och Mr Hoppy blir så klart förälskad i henne. Han försöker på sitt blygsamma vis, nå fram med sin kärlek och använder sig till slut av högst drastiska medel.

De flesta av Roald Dahls fantasifulla berättelser går hem hos alla åldrar. Till exempel lyssnade hela min familj med stort intresse på Häxorna, som ljudbok, under sommarens bilsemester och Kalle och Chokladfabriken är ett absolut måste i varje människas litterära repertoar. Den medryckande musiken i den filmatiserade varianten av berättelsen, fastnar lätt och snart går du också och nynnar på Oompa Loompiernas låtar från Willy Wonkas chokladfabrik.

Med dessa tips vill jag önska alla ett skönt LÄSlov!

Texten är först publicerad i Helahälsinglands bilaga Helga. 
Annons

3 reaktioner till “Berättelser som gör en glad – av Roald Dahl

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s