sanning2017 kan inte börja bättre! Jag hänger i soffhörnet med familjen Bennet, som i Curtis Sittenfelds version av Jane Austens Stolthet och fördomSanning och skvaller – bor i Cincinnati, USA, i nutid.

Jane är yogainstruktör och Liz jobbar som frilansande journalist. Båda börjar närma sig 40-årsåldern och är till deras mors förtvivlan fortfarande ogifta. De yngre systrarna ägnar sig mest åt paleo-dieter och crossfit.

Chip Bingley, som varit med i dokusåpan ”Singel söker kärleken”, är nyinflyttad läkare och så klart ser modern i familjen Bennet honom som ett utmärkt giftermålsmaterial. Där jag är just nu har Liz precis träffat på den högfärdige och otrevlige kirurgen Mr Darcy för första gången, och liksom i ursprungsversionen, är hon inte det minsta imponerad.

Sittenfeld är en av mina favoritförfattare och efter 54 sidor konstaterar jag att hon inte kommer att göra mig besviken den här gången heller. Blicken rinner nerför sidorna och jag läser nästan snabbare än jag bläddrar. Det är ett gott tecken!

Annons

3 reaktioner till “Sanning och skvaller

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s