Jag har en vän som nyss undrade hur många böcker av kurdiska författare jag läst. Svar: Vet inte. Förmodligen inte många. Men undrar hur många böcker av ISRAELISKA författare hon läst? Har hon läst något av Etgar Keret möjligen? Har du? Efter besöket på Litteraturhuset i Oslo där jag hörde Erland Loe intervjua Etgar Keret är jag jättenyfiken på hans böcker. Funderar på att köpa Åtta procent av ingenting som just kommit ut på svenska. Är också sugen på att se filmen Jellyfish av samme man.

Annons

4 reaktioner till “Nytt att läsa

  1. Fast i så fall distanserat. Det man fastnar för är det höga tempot och att varje liten berättelse – hur enkla de än verkar vara – har en sorts underfundig kärna/idé som man inte blir riktigt klok på. Varenda en av dem skulle kunna bli en film. Och tydligen har det gjorts typ 40 filmer på hans stories – bla den där Wristcutters – a lover story om ni sett den / Hanna

  2. Har precis läst ”Åtta procent av ingenting” och tyckte den var grym! Googlar runt för fullt nu för att få veta mer om honom! Vet du om han finns utgiven tidigare i Sverige? / Hanna

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s