I går såg jag filmen Silk som bygger på boken Silke av Alessandro Baricco. Jag har länge blivit tjatad på att jag bara måste läsa den boken. Jag har lånat hem den flera gånger, men stampat fast i alla beskrivningar av silkesmaskar i början. Men efter gårdagens filmupplevelse blir jag verkligen sugen på att läsa boken. Sällan det är åt det hållet liksom. Brukar snarare vara så att jag läser boken först och sen ser filmen.

Jag läste Utan blod av samma författare för några år sen och blev helt tagen. Så tunn, men ändå så innehållsrik bok. Har för mig att den också hade med en sån där sirlig oväntad knorr, som filmen Silk hade. Den här historien lockar också och den brukar vinka till mig från boksnurran på jobbet.

Annons

6 reaktioner till “Silke av Alessandro Baricco

  1. Silke är en ännu bättre bok än Utan Blod (som också är bra). Men allra bäst är Nittonhundra : legenden om oceanpianisten. Den finns också som film och filmen hör till de bästa jag sett. (Fast boken är ännu bättre!

  2. Tänk jag har missat att Silke är film också. Boken tyckte jag väldigt mycket om och har också tänkt jag vill läsa mer av Barrico. Tack för tips!

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s