Helena är en av flera bloggare som har svarat på min utmaning. Hon vill veta om det finns någon bok som har förändrat mitt liv? Själv berättar hon att hon har flyttat över halva Sverige för en boks skull… Mer om det på hennes blogg – Fiktiviteter. Visst blir man nyfiken!?! 

En bok som har förändrat mitt liv är Allrakäraste : Catharina Wallenstedts brev 1672-1718. Jag använde den när jag skrev en C-uppsats om ämbetsmannahustruns roll under 1600-talet. Boken följde mig överallt och jag levde mig verkligen in i Catharinas liv genom hennes underbara brev. Den våren träffade jag min nuvarande make och jag fick en chock när jag klev in i hans mycket ostädade studentrum för första gången. Kanske kunde vår kärlekshistoria ha slutat där och då :-), men som tur var hittade jag just boken med Catharinas brev i hans bokhylla…det blev hans räddning :-). Och på den vägen är det. Nu står båda våra exemplar tätt intill varandra i bokhyllan.

Finns det någon bok som har förändrat ditt liv? 

Ps. Hemma hos oss är det sällan städat…ingen av oss gillar att städa…men vi gillar böcker 🙂  Ds.
Annons

2 reaktioner till “Finns det någon bok som har förändrat ditt liv?

  1. En bok som förändrade mig och som betytt oerhört mycket under en del av mitt liv är Maken av Gun Britt Sundström, den gav mig kraft och att våga tänka annorlunda. Nu med man och två barn säger den väl kanske mig mindre, men jag har läst den oräkneliga gånger. Önskar att alla ska upptäcka fantastiska bok.

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s