Just nu gästbloggar mannen och bibliotekarien som är en av mina inspirationskällor på Bokcirklar.se (där jag skrev i somras!). Han heter Daniel i normala fall, men kallar sig även Seriebibliotekarien, tack vare sitt intresse för…just det…serier.

Det har nästan aldrig hänt att Daniel och jag gillar samma bok och det var verkligen en tillgång när vi arbetade ihop i Sätra, Gävle. Om en låntagare inte fastnade för mina brittiska mysdeckartips var det bara att tipsa vidare om de hårdkokta deckare som Daniel gillade.

Nu jobbar vi inte i samma stad, men träffas ibland eftersom vi båda arbetar inom Helgebiblioteken.se Det är alltid roligt att träffa Daniel och få sina tankar ifrågasatta och vända på åt andra håll än man visste fanns. Han var också den som inspirerade mig till att låta Feelgoodbibliotekarien agera i sociala medier och inte bara på bloggen.

I ett av sina gästbloggarinlägg skriver Daniel något som även jag kan skriva under på: 

”Vi som jobbar på bibliotek är duktiga och är ena hejare på litteratur! Det vi inte är lika bra på är att fatta att vi är bra och våga visa upp vår förträfflighet. Jantes skugga ligger ibland tät över bibliotekshyllorna. Men struntar man i Jante och vågar pröva finns det många vägar till litteraturförmedling. Det gäller att hitta den som man tycker är rolig. Då blir det också bra.”

Annons

En reaktion till “Litteraturförmedling utan Jante

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s