och sen pauletteDet doftar baguette och fransk landsbygd redan på bokens omslag. När jag läser är jag med och cyklar på den grusade slingrande vägen, med en vinflaska och ost i cykelkorgen med en baguette under armen. Och sen Paulette av Barbara Constantine fungerar som ett rese-substitut för mig. Jag behöver ingen flygbiljett för att resa till Frankrike. Författaren skänker mig upplevelsen av att vara där. Hon har lyckats väl med miljöbeskrivningarna i boken…eller så är den min livliga fantasi som drar igång bara Frankrike kommer på tal 🙂

Jag har en förkärlek för böcker med udda karaktärer som flyttar ihop eller av någon omständighet råkar på människor som de annars aldrig skulle göra. Som till exempel i boken Fiskar ändrar riktning i kallt vatten som jag har bloggat om tidigare. Även där bildar udda och omaka personer ett kollektiv av en slump och vänskap växer fram där fördomar tidigare frodas.

En del tycker att Och sen kom Paulette är FÖR myspysig, men såna begrepp existerar nästan inte i mitt vokabulär 🙂 Visst har jag läst roligare och mer välskrivna böcker och den här hamnar inte bland mina favoriter, men som livsbejakande feelgoodroman förtjänar den ändå sina läsare. Kanske att berättelsen skulle passa bättre som film…

Produkter för bokmalar!
Produkter för bokmalar!
Annons

En reaktion till “Och sen Paulette

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s