hangoutjagI söndags var det premiär för hangout-bokcirkel i Enbokcirkelföralla. Det gick över förväntan. Det var en del teknikkrångel…vem är förvånad? 🙂 När jag skulle bjuda in de som anmält sig till bokcirkeln på Enbokcirkelförallas hangoutsida fungerade det inte. När jag väl kom in, tack vare hjälp från Ingela, så var det en cirkelmedlem som bara hörde oss, men vi hörde inte henne. Det löste vi genom att hon skrev i chatten. Det var bra att ha chatten bredvid faktiskt. En medlem, som hade sitt barn sovandes i samma rum, skrev också chatten istället för att prata. Två deltagare lyckades inte komma in alls, vilket var jättetråkigt. Till nästa hangout-bokcirkel kanske vi kan köra en testomgång dagen innan eller något?

I det stora hela så är Google Hangout inte alls särskilt svårt. Det är som Skype ungefär. I Google Hangout går det att göra ett event och så går alla intresserade in och följer det. När det är dags för själva bokcirkeln bjuder jag in deltagarna som har anmält sig till hangouten och så pratar man via videokameran. Bäst ljud blir det om man har hörlurar och mikrofon. Jag tror att vi kommer att få se många fler hangout-bokcirklar i framtiden. Det här är ju ett ypperligt sätt att träffas på!

I vilket fall så var det jättekul att få dela sina tankar med andra som hade läst samma bok – Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. Dessutom var det skönt att bokcirkla direkt från kökssoffan i myskläder och varma sockor på fötterna. Vi var inte alls ense och det är då samtalet blir som bäst.

Personligen tycker jag att boken är en liten pärla, trots att jag inledningsvis hade svårt för det torra språket och alla ord som jag inte förstod, men det gav med sig. Jag kan väl inte säga att det är en favoritbok, men jag fascineras av formen, de exakta beskrivningarna och de träffande detaljerna. Författaren får med både förnuft och känsla genom den analytiska rapporterande huvudpersonen, som trots insikt låter känslorna styra. Lena Andersson sa i en intervju att det inte alls är omöjligt att hon skriver en till bok om Ester. Låter lovande!

Nästan bäst av allt var bokcirkeldeltagarna! Det var roligt att ”träffas” på riktigt eller vad man ska säga. Tidigare hade vi bara diskuterat i skrift på Enbokcirkelföralla. Jag säger tusen tack till alla som deltog och gjorde premiären så lyckad!

Vill du vara med och bokcirkla? Vi kör snart en ny hangout då vi pratar om boken Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh. Håll utkik efter tid. Platsen är valfri! 🙂

Annons

3 reaktioner till “Att bokcirkla med Google Hangouts

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s