tiden går så långsamt när man tittar på den blommarJag har läst att många tycker om Josefine Lindéns debutroman Tiden går så långsamt när man tittar på den, men det har inte blivit av att jag har läst den förrän nu. Jag hade fått för mig att den skulle handla om barnlöshet och förlossningsdepression, vilket är intressant i och för sig, men lite tungt och sorgligt. Men tji fick jag!!

Det stämmer att boken handlar om barnlängtan och IVF-träsket, men framför allt om kärlek och svek. Jag hade inte förväntat mig att boken skulle vara SÅ spännande – den platsar nästan i thrillergenren. Omslaget borde åtminstone märkas med en väl synlig sträckläsnings-etikett för det är omöjligt att slut läsa när man har börjat. Jag fick lura iväg min familj och låna ut barnen för att få läsa andra halvan av boken i solstolen den här helgen. 🙂

Tiden går så långsamt när man tittar på den handlar om Caroline och Jonas, det perfekta paret i Stockholms innerstad som längtar efter barn. Efter flera provrörsbefruktningar lyckas de äntligen, men Caroline drabbas av en förlossningsdepression, som får tragiska konsekvenser. Jag vill inte avslöja mer av själva intrigen, men sträckan till sista sidan är kringelkrokig och långt ifrån förutsägbar. Jag hade mina aningar, men var inte helt säker på hur det skulle sluta.

Huvudpersonerna känns trovärdiga och som läsare är det lätt att känna med dem. De har förmågan att se sig själva utifrån och raljerar över sitt agerande. Några av birollerna hade kunnat vara lite mindre stereotypa och jag hade gärna sett mer av Carolines tankar och uttryck för förlossningsdepressionen. Men kanske var det ett medvetet val av författaren att välja bort den delen för att inte berättelsen skulle tappa fart, för den har verkligen ett bra driv.

Jag gillar författarens osentimentala språk och hennes snitsiga och snärtiga humor. Josefine Lindén skriver hellre ett ord för lite än för mycket och speciellt slutet är snyggt avskalat. Själva titeln har jag inte kommit underfund med…vad syftar den på?

Josefine Lindén har gjort en högst lovande debut som författare och jag blev glad över att höra att en uppföljare på gång. Jag vill läsa mer…helst NU! 🙂
_________________________________________________________________________
Annons:
Bokbutiken

Annons

En reaktion till “Tiden går så långsamt när man tittar på den

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s