plotsligt-knackar-det-pa-dorrenPlötsligt knackar det på dörren
Etgar Keret
Brombergs förlag

Etgar Keret skriver korta noveller som man blir helt beroende av. De är skruvade, viktiga, överraskande och utgår ofta från ett konfliktfyllt Mellanöstern.  En favorit, från en tidigare novellsamling, är den om mannen vars tjej förvandlas till en öldrickande fotbollshuligan varje natt. Novellen som ger svaret på varför det inte finns några människor på månen är absurd, men efter att ha levt i Kerets universum ett tag känns det mesta troligt. Etgar Keret besökte Stockholms Internationella författarscen i våras och förhoppningsvis kan vi höra inspelningen av samtalet med honom på nätet.

min familj och andra monsterMin familj och andra monster
David Safier
Bazar förlag

Ibland är ens barn rena små monster. Värre är det för Emma när hela familjen faktiskt förvandlas till de monster som de var utklädda till på maskeradfesten. Festen där Emma skulle visa upp den finputsade fasaden av sitt lyckliga liv för sin barndomsvän, som gjorde den kometkarriär Emma missat på grund av en trasig kondom. Boken kan låta skruvad…och det är den…men Safiers humor är medryckande och han väcker garanterat dina tankar om vad som verkligen betyder något här i livet.

Boktips först publicerade i Helahälsinglands helgbilaga Helga. 

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s