läsfrämjande i lekparkenI går möblerade vi om sonens rum och för att få plats rensade vi ut bilderböcker som båda barnen tyckte att de blivit för stora för och som ingen läser längre. Det blev en hel bananlåda full. Dottern och jag skrev ”Varsågod – ta en bok eller flera och låt den bo hemma hos er!” på lådan och bar ut den till lekparken bakom vår gård. Efter några timmar gick vi tillbaka och lådan var nästan tom!

Vi slog två flugor i en smäll – vi blev snabbt av med våra gamla (men läsvärda) böcker och några andra barn fick böcker med sig hem från lekparken. En enkel idé som bara dök upp i min hjärna medan vi rensade, men som ovanligt många har varit in på Facebook och Instagram och gillat.  En idé som jag inte är först att komma på, men som går att utveckla på flera sätt. Till exempel var det en som hörde av sig och som gjort samma fastän i tvättstugan.

Annons

En reaktion till “Varsågodlåda – läsfrämjande i lekparken

  1. Jag tycker sånt är jättekul! Jag gjorde i väldigt liten skala för några veckor sedan, hade en bok jag inte var sugen på att ha kvar, så jag satte fast en hjärtformad lapp på den och skrev ”Ta med mig hem!” och lämnade på en parkbänk 🙂

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s