fokus-pa-jobbet-trana-din-hjarna-med-mindfulness-for-mer-fokus-effektivitet-och-gladjeNi som har följt mig har väl vid det här laget märkt mitt nya intresse för mindfulness. Under min deltidssjukskrivning, på grund av utmattningssyndrom, blev jag via Hälsocentralen erbjuden att gå en kurs i mindfulness i grupp. Det är bland det bästa jag har gjort!

Jag har försökt med avslappning förut, men det har alltid runnit ut i sanden. Flera mindfulnessböcker har jag också läst, men det har liksom aldrig tidigare ”gått in” på samma sätt, som nu.

Nu är kursen slut, men mitt intresse för mindfulness är väckt och jag har fått ett behov av att göra meditation ofta. Nu gäller det att hålla i de här goda vanorna. Forskning har visat att man kommer långt med 10 minuter mindfulnessövningar om dagen. I boken Fokus på jobbet – Hur mindfulness gör dig effektivare, lugnare och gladare, av Sara Hultman och Martin Ström, finns en rad bevis på att så är fallet.

I boken blandas forskningsrön, råd och exempel från arbetslivet på hur olika personer har använd sig av mindfulness i sin yrkesutövning. Det har hjälpt mig att tänka kring mitt mitt eget mående på jobbet och hur viktigt det är med återhämtning.

Jag är förvånad över att mindfulness inte används mer, från arbetsgivarhåll, främst i hälsoförebyggande syfte, men också i vinstsyfte. Det dröjer nog inte länge förrän en obligatorisk mindfulnesspaus skrivs in på schemat på de flesta arbetsplatserna. Tills dess rekommenderar jag denna bok, som jag själv kommer ge mig själv i julklapp så jag kan stryka under och läsa om den flera gånger.

Ett sista råd: Lyssna på min mindfulnesslärare: ”Ha samma inställning till mindfulness som till din tandhygien. Se till att få in en vana och bara gör! Varje dag!”.

Annons

En reaktion till “Fokus på jobbet – Hur mindfulness gör dig effektivare, lugnare och gladare

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s