när livet börjar omNär det är oro och elände i världen, och dessutom vabruari, är det skönt att låta sig omslutas av en värmande feelgoodroman. När livet börjar om är Lucy Dillons sjätte bok på svenska, men den första som jag läser. Eller rättare sagt lyssnar på.

Det är lätt att förstå varför hennes böcker är så populära. Allt man kan önska sig finns där; det mysiga engelska småstadslivet, romantik, spänning, men också relationsproblem och alla som någon gång har renoverat sitt hem, kommer definitivt att känna igen sig…

Personerna verkar äkta och jag skulle mer än gärna vara vän med Libby, som just har flyttat ut på landet, från ett hektiskt liv i London, för att tillsammans med sin man ta över ett fallfärdigt hotell.

En okänd kvinna råkar ut för en trafikolycka precis utanför hotellet, med minnesförlust som följd. Libby låter Alice bo på hotellet tills någon närstående hittar henne. Det är intressant att följa Alice och hur hon bit för bit lär känna sig själv igen.

Små gester av vänlighet ger ringar på vattnet och en rad händelser leder till förändringar för många av personerna i boken. När jag lägger ifrån mig den (hörlurarna i mitt fall) vågar jag åter tro på mänskligheten och har fått nya insikter om att det goda ofta finns där rakt framför ögonen på oss, bara vi väljer att se det. 

Gillar du dessutom hundar är det här absolut en bok för dig. Som alltid i Dillons böcker spelar hunden en stor roll – i det här fallet den omåttligt populäre beaglehunden Lord Bob.

Ett boktips i Helga – Helahälsingland.se

Annons

2 reaktioner till “När livet börjar om

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s