På torsdag på Biblioteksdagarna i Växjö kommer jag och författaren Christina Wahldén i programpunkten JallaTillsammans och interkulturell litteraturförmedling att förmedla erfarenheter av interkulturell litteraturförmedling och berätta om den digtala bokcirkeln med nyanlända tjejer vi båda var engagerade i förra året. Innan dess tänker jag suga i mig så mycket ny inspiration och kunskap under Biblioteksdagarna.

Just nu sitter jag och kämpar med manuset till den bok med arbetsnamnet JallaTillsammans och interkulturellt läsfrämjande. Du kanske känner igen känslan när man skriver uppsats och börjat tröttna på ämnet och ändå måste fortsätta för att bli klar. Processen fram till för några veckor sedan har varit helt okej, men nu börjar det kännas ganska jobbigt. I morgon ska jag skicka in manuset till BTJ och sen väntas dagar av redigering. Det känns jättekul att få sammanfatta och dela de erfarenheter jag fått genom de integrationsprojekt jag har arbetat med de senaste åren. Men det kommer kännas ännu bättre när jag har boken i min hand.

Boken beräknas att ges ut ungefär till Bokmässan i Göteborg där jag även kommer att berätta om den på Mångfaldstorget. Därefter hoppas jag få en del föreläsningsuppdrag och träffa andra som jobbar med integration som inte bara gäller de som är nya i landet, det gäller dig och mig lika mycket. Vi bär alla ansvaret för framtiden!

Men nu 1. Skriva klart manuset. 2. Besöka och hålla föredrag på Biblioteksdagarna.

Hoppas att vi ses i Växjö!

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s