Än är inte sommaren slut, men det var länge sedan jag bloggade och därför tänkte jag här berätta lite kort om de böcker jag har läst i sommar.

Ta plats! Med ansvar och generositet av Mia Törnblom.
Jag lyssnade på hela boken när jag åkte tåg till Biblioteksdagarna i Växjö och blev rejält peppad och stärkt. Delvis var det Mia Törnbloms ord som gav mig den sista skjutsen till beslutet att säga upp mig från mitt jobb och söka mig till nya utmaningar. Speciellt inspirerande var berättelserna med starka drivkrafter som författaren intervjuade, däribland Brit Stakston, en av mina favoritmänniskor. Lyssna även på när Mia och Brit möts i Presspodden!

Inte för nära, av Colleen Oakley
som jag berättat om tidigare på bloggen.

Vända hem, av Yaa Gyasi
Sommarens absoluta höjdpunkt. En roman som inte går att jämföra med någon annan.
Så nytt. Så gammalt. Så enkelt. Så svårt. Så bra!

Den lilla bokhandeln runt hörnet, av Jenny Colgan
Den av Jenny Colgans romaner som jag gillar bäst. Inte så konstigt eftersom den handlar om alla boknördars våta dröm; en egen bokhandel. Dessutom i ett pittoreskt Skottland, med tysta och snygga skottar.

Jag fann dig, av Lisa Jewell
Författaren skriver allt mer spännande böcker där relationer är i fokus. Den här gången om en man som drabbats av minnesförlust och om dunkla händelser i det förflutna som sakta rullas upp, vilket gör att jag sträckläste hela. Miljön, en liten kuststad i England, bidrog till stämningen. Lisa Jewell, som jag träffade på Bokmässan förra året, gör mig aldrig besviken, men jag längtar efter en tjockare bok av henne nästa gång.

Sorgsna hjärtans trädgård, av Abbi Waxman
En charmig berättelse från soliga Kalifornien där den unga änkan Lilian, som är illustratör till skolböcker, går en kurs i trädgårdsodling, hittar kärleken i en trädgårdsmästaren och får en bunt med vänner på köpet. Bitsk och vitsig konversation mellan Lilian och hennes syster lyfter romanen lite extra, så också de roligt och lärorika trädgårdstipsen i slutet av varje kapitel.

Frågor jag fått om Förintelsen av Hédi Fried
Måsteläsning för alla nu levande så att vi ALDRIG glömmer och så att vi ALLTID kan berätta för våra barn.

Problemet med får och getter, av Joanna Cannon
Just nu läser jag boken med den mest spännande titeln. Den är rolig, mysig, spännande som en thriller och jag är redan kär i Tilly och Grace, två barn som försöker lösa gåtan var Mrs Creasy har tagit vägen. Grannarna i den lilla engelska förorten får besök av dessa kloka flickor och allt fler hemligheter avslöjas.

 

 

 

 

 

 

 

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s