”En rörande och modig roman
som påminner oss om att uppskatta
de människor som är viktiga för oss
och att fånga ögonblicket.” Guardian

”En sorglig och vacker bok…
Den handlar om döden,
men är en lovsång till livet. ” Irish Times

Snyft och wow!! Inte trodde jag att en bok om döden skulle kunna vara så här bra! Och livsbejakande! Jag brukar hålla mig ifrån sorgliga böcker för det finns så många andra roligare böcker som får en att må bra. Men nu måste jag nog omvärdera. Jag vet inte om jag kan sätta etiketten: Feel-good, men på något sätt får den här boken mig att må bra och att skärpa till mig. Jag ska inte ta livet för självklart och klaga på småsaker. Jag ska inte….

Jag har några sidor kvar av boken, men måste spara slutet tills jag är ensam, så jag får fälla några tårar i fred.

I boken får man följa tonåriga Tessa under hennes sista månader. Hon har leukemi och bara några månader kvar att leva. På väggen ovanför sin säng skriver hon upp saker som hon vill hinna med innan hon dör. Bla prova droger, bli kär, bli känd och att hennes föräldrar ska återförenas.

Baksidestexten beskriver boken så här:
Innan jag dör är en bok fyllld av liv och stark livskänsla. Den handlar om att ta förväl till livet, men lika mycket om att leva det fullt ut. Utan sentimentalitet och med absolut närvaro skildrar Jenny Downham i sin uppmärksammade debutroman (!) (vill gärna läsa mer av henne) den unga Tessas sista månader i livet.”

Annons

9 reaktioner till “Innan jag dör, Jenny Downham

  1. Ser att du läser Lippman. Är hon bra? Har klämt på hennes böcker flera gånger men aldrig fått med mig någon hem.

  2. Jag brukar egentligen inte heller föredra sorgliga böcker, men den här boken verkar verkligen väldigt bra! Ska läsas så fort jag får tag på den 🙂

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s