Vita nätter, av Cleeves blev utläst trots allt. När jag väl satte igång sögs jag in och kunde inte sluta. Det jag gillar med Cleeves böcker är själva stämningen och persongalleriet. Stämningen är densamma som i Morden i midsommer, även karaktärerna påminner om de i tv-serien. Inte kommisarien då som har huvudrollen. Han är mer sympatisk och mänskligare än Mr Barnaby. Miljöskildringarna får en att vilja resa till Shetlandsöaarna på stört. Man riktigt känner den hårda vinden, den salta lukten från havet och jag kan se gröna sluttningar framför mig. Hoppas BBC gör tv-serie av böckerna. Kommer två till vad jag förstått. Jag väntar….
Annons

En reaktion till “Vita nätter

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s