Mitt liv som pingvin av Mazetti innehöll lite väl många beskrivningar av pingviner, sjölejon och andra djur för min smak. Där emellan fick man följa hur en relation växte fram mellan en kvinna och en man, som av olika anledningar begett sig på en resa till Antarktis. Samtidigt fick man följa en äldre dam, som fungerade som en berättarröst och genom vilkens klokskap relationen beskrevs. Centrala frågor var: Hur mycket är ett liv värt? Kan man ge bort ett liv? Kan man flytta över livskraft från en människa till en annan?
Mest undrar jag hur researchen till boken gått till. Kan riktigt se mig Katarina Mazetti på fartyget som kryssar fram mellan isbergen. Ser fram emot att höra henne berätta om det i något kaféprogram framöver. Blev också lite intresserad av polarfarare och Antarktis geografi. Inte så intresserad att jag vill resa dit, men gärna se lite bilder.
Intressant var också att boken gick att läsa både på bredden och tvären.
Annons

En reaktion till “Mitt liv som pingvin

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s