Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson är en bok om hur snabbt livet kan byta kurs mot något man absolut inte tänkt sig. Kamryn, bokens huvudperson, får en dag brev från sin före detta bästa vän. Det visar sig att hon är döende och önskar att Kamryn ska adoptera hennes dotter. Kamryn som blivit sviken av sin bästa vän och fästman ser ingen annan utväg än att ta hand om barnet. Därifrån får man följa hennes tankar om hon kommer att duga som förälder och om hur deras nya familj ses utifrån. Kamryn är nämligen mörkhyad och dottern ljusaste blond. Funderingar kring ”riktig mamma” och annat tas upp, vilket berör mig lite extra som adoptivförälder. Kanske inte världens bästa bok, men inte helt banal heller. Den vänder och vrider på livets små och stora frågor på ett medkännande vis. Fler än jag gillade den.

Annons

En reaktion till “Min bästa väns dotter

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s