årets företagsamma kvinnaNär jag summerar 2014 ser jag att jag gjorde en hel del…kanske för mycket eftersom jag åkte på utmattningssyndrom och blev delvis sjukskriven hela sommaren och hösten… Jag tar det som en varning och kommer inte att göra lika mycket på bloggfronten 2015. Jag kommer att lägga mitt krut på jobbet och hoppas kunna använda en del av mina erfarenheter från 2014 inom arbetets ramar.

2014 tog jag över Enbokcirkelföralla och drev läsklubben tillsammans med mina härliga sidekicks. Det var en rolig tid, speciellt när vi träffades och bokcirklade via Google Hangout. Jag hade gärna fortsatt, men det tog för mycket av min tid och ork, ser jag nu när jag tittar tillbaka. Men det var ett intressant experiment, som jag med fördel tror skulle platsa inom biblioteksvärlden. Ett sätt att arbeta litteraturfrämjande i digitala kanaler, samt en möjlighet att få dela bokupplevelser med andra på ett opretentiöst och lustfyllt vis.

Jag fick kontakt med Beth, som driver en nätbutik. Tillsammans spånade vi fram motiv till olika produkter som vi själva gillade och som vi tror att boknördar och andra som älskar ord tilltalas av och så startades Bokbutiken.

Tidigare skrev jag krönikor i lokaltidningen, men under våren 2014 gick jag över till att skriva Boktips i lokaltidningens lördagsbilaga istället. Det var kul, och jag ser det som bra marknadsföring för biblioteken. Det är något jag kan tänka mig ta upp igen någon gång framöver.

En av årets höjdpunkter var när jag fick en träff med författaren Karen Campbell över en kopp te hemma hos Jan Smedh ägare av The English bookshop i Uppsala.

Min psykiska ohälsa och böcker för stressade själar är det blogginlägg som fick flest läsare och kommentarer under året. Fint att det finns så många omtänksamma människor därute!

Jag boktipsade i Books & Dreams sommarnummer.

En annan av årets stora höjdpunker var när jag nåddes av Nätkärlek från Brit Stakston. Hon nämnde Feelgoodbibliotekarien som ”ett typexempel på hur man kan vara mot varandra på nätet utan att känna varandra” på Instagram. Inte nog med det, hon nämnde Feelgoodbibliotekarien i samma status som demokratihjältarna Martin Schibbyeoch Bethlehem Isaak, Dawit Isaaks dotter! Den bekräftelsen på mitt agerande i sociala medier betyder mer än ett Nobelpris för mig!

Förutom detta blev jag utsedd till årets företagsamma kvinna i Ovanåkers kommun av Centerkvinnorna. Det kändes lite kymigt att få ett till pris så nära Greta Renborgspriset, men det var häftigt att en kulturarbetare fick priset och inte en företagare.

Jag återkommer i ett annat inlägg om vad som hände på jobbfronten 2014. Nu får det liksom vara slut på skrytet för den här gången 🙂

Och så har jag lovat mig själv att 2015 ska bli ett lugnare år och jag kommer inte att blogga så mycket, förutom om böcker jag läst. Men ni vet var ni hittar mig om inte på bloggen så på Instagram, Facebook och Twitter.

God fortsättning Bokvänner!

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s