älskanoveller”Här finner man såväl etablerade författare som debutanter från hela landet. Ingen novell är den andra lik, det enda som förenar författarna är engagemanget och skrivglädjen. De vill beröra, inspirera och mana till eftertanke. Vad betyder egentligen kärlek för dig, för mig, för oss alla?”. Så lyder förlagets text om novellsamlingen Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek

Jag blev extra nyfiken på novellsamlingen när jag fick höra att en Edsbybo, Linda Jansson, fanns med bland författarna och jag ställde några frågor till henne efter att jag hade läst hennes och några andra noveller ur samlingen. Lindas svar kan du läsa nedan: 

Vem är du?
Jag är en snart 39-årig kvinna som föddes i Söderhamn, mellanlandade i Bollnäs för att slutligen hamna i Edsbyn. Bor i hus tillsammans med min fina familj som består av man, två döttrar (som blir 4 år och 2 år) och en katt. Arbetar som förskollärare i Ovanåkers kommun och på den lilla fritid som finns läser och skriver jag gärna. (Mer om Linda på hennes blogg)

Varför skriver du?
Har alltid skrivit. Det började så snart jag kunde bilda ord och har alltid varit en del av mig. Det är ett sätt för mig att andas, få ventilera alla känslor och upplevelser. Jag kopplar av när fantasin får flöda ut genom pennan. Jag är gammeldags och skriver alltid först med penna och papper, för att sedan renskriva det på datorn. Utan pennan stoppas kreativiteten och flödet, känslan försvinner. Så jag bär alltid runt på papper och penna.

Har du gått någon skrivarutbildning?
Har gått, och går fortfarande i Helena Siganders Deckarskola. Där skriver jag främst på mitt deckarmanus, men jag skriver även på en självbiografi, en barnbok och har dessutom ständigt nya noveller på gång.

Hur kommer det sig att du kom med i Älskanoveller?
Jag debuterade 2012 i Dast Magazine, som är en webbtidning, med två noveller. Men ”Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek” är min bokdebut. Min novell ”Alice” började jag skriva för två år sedan men den slutfördes aldrig. Men så läste jag en dag att de sökte noveller till #Älskanoveller och att temat var kärlek. Då föll bitarna på plats, novellen färdigställdes och skickades in och blev antagen. En dröm gick i uppfyllelse, jag fanns i bokformat.

Din novell…vad vill du säga med den? Berätta gärna några rader.
Novellen tog sina första rader en dag i Bollnäs då jag såg personen som blev min Gert. Gert är alkolist och många bär på fördomar kring honom och hans kamrater. Men alla har vi en historia, en livsberättelse, och jag ville få berätta Gerts och det är jag tacksam att jag fick möjlighet att göra. Vi har alla ett hjärta men det är något vi ibland glömmer.

När jag läser noveller blir jag inte alltid riktigt klok på dem 🙂
Det är ju kul när man kan tolka dem som man vill.
Jag såg din novell, Linda, som ett dubbelt avsked och en bitterljuv historia…och jag kände verkligen med mannen…

Lycka till med ditt fortsatta skrivande Linda!

Annons

2 reaktioner till “Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s