Inte en främling - 41 berättelser om identitet och mångfaldI boken Inte en främling – 41 berättelser om identitet och mångfald finns olika texter skrivna av kända och okända svenskar, som berättar om hur de blivit bemötta och ifrågasatta. Det handlar om identitet, diskriminering, homofobi och rasism.

Berättelserna är intressanta ögonöppnare, gripande, läsvärda och framkallar känslor. Framför allt är boken rena motgiftet mot intolerans.

Efter att ha läst texterna går det inte längre att blunda för fördomar och orättvisor. Läsaren medvetandegörs om sådant som de kanske inte vetat om eller tagit på allvar innan och man får insyn i medmänniskors situation. Berättelserna publicerades först på sajten inteenframling.se där det även finns en mycket användbar lärarhandledning, samt en fin gåvoshop.

Bokintäkterna går till stiftelsen Teskedsorderns arbete för ökad tolerans och respekt människor emellan.

Boktips först publicerade i Helahälsinglands helgbilaga Helga.

Annons

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s