Beths butikHär får både du och jag lära känna Beth Hansson – min partner in crime – lite bättre. Jag och Beth har bara träffats en gång IRL och spånat idéer kring Bokbutiken, men ibland bara känner man på en gång att man tycker om en person och att man är på samma våglängd. Nu vet du det Beth! 🙂

Jag ställde några frågor till Beth för att vi ska få lära känna henne bättre. Här kommer de:

Vem är du? Jag heter Beth (Elisabet från början), bor på Brånan i Bollnäs och jobbar deltid som scenograf på estetiska programmet. Jag är väldigt förtjust i 70-talet när det gäller inredning, formgivning, mode, musik med mera, och det intresset får jag utlopp för i min blogg, ”Mysplysch & mexitegel”.

Ditt förhållande till biblioteket?  Tyvärr är det inte så väldigt ofta jag besöker biblioteket nu (skäms!), förutom då jag och Annasara Svanteson har ställt ut våra ord och bilder (eller ordbilder?) i Gävle, Ljusdal och Iggesunds bibliotek de senaste åren, eller om det varit en barnaktivitet som passat sonen Bosse. Förr satt jag mycket och länge på biblioteket, då jag behövde forska inför en teaterproduktion. Antecknade och ritade av. Nu googlar jag och klickar ”print screen” istället…

Ditt förhållande till ord?  Det är kul att leka med ord och bild, att ta ett ord och göra det till en bild eller symbol (lite som att göra en logotyp). Några ord jag har lekt med har hamnat som motiv på produkter i min webbutik, ”Beths butik”. Ord som till exempel ”kulturtant”, ”estetjävel”, ”bakåtsträvare” och ”lantis” , som oftast framställs som något negativt, kan man med stolthet bära på en t-tröja om man så vill.
Sen har jag ett kul samarbete med pappas kusin, Annasara. Hon leker mycket med ord, och kan till exempel komma med en skiss på en idé, eller bara ett ord som ”ordbukett” eller ”ordro”, och så gör jag en grafisk form på det. Vi har gjort sex utställningar ihop hittills, och har tre till inplanerade. Hittas på FaceBook om man söker på ORDRO.

bokbutiken utan text

Varför du vill göra en bokbutik för läsare, skrivare mfl.? Idén var ju din, och jag kunde inte tycka annat att det lät kul! Det är kul med ord, och att kunna ”prata med sina kläder”. De kan bli starten på en spännande konversation. Det finns många t-tröjor med fåniga texter, och när det nu det verkar finnas en så stor mängd människor som verkligen brinner för detta med ord och text, och allt vad det kan innebära, är det ju kul att kunna erbjuda dem/er något också. OCH inspireras av, förhoppningsvis. Tips och idéer emottages tacksamt!

Tack Beth! Det känna jättekul att ha startat ett samarbete med dig! Men vi måste göra något åt dina högst sporadiska biblioteksbesök 😉 

Annons

2 reaktioner till “Träffa Beth – min partner in crime

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s