Carolines arv Katherine WebbCarolines arv av Katherine Webb är en sån där bok som är svår att beskriva utan att avslöja för mycket. Roligast är ju om man inte vet gåtans upplösning förrän på slutet.

Kort och gott är den en berättelse med thrillerkänsla som handlar om två systrar som har ärvt familjens släktgods efter sin mormor. De åker dit för att städa ut huset, men också för att Erica vill nysta i vad som ligger bakom storasysterns psykiska instabilitet, som verkar bero på en händelse från barndomen. Det hände något hemskt på platsen när de var små och Erica minns bara fragment, men med hjälp av gamla brev och foton nystar hon sig fram till vad det var som hände den där dagen.

Jag har läst så många böcker nu som utspelar sig på den engelska landsbygden att det nästan känns som att jag nästan har överkonsumerat den genren, men den är ju så lockande! Jag gillar stämningen och miljöerna i Carolines arv. Det är kallt och dragigt i det gamla huset, whiskyn och tekannan åker fram i ett och trenchcoaten tas på under promenaderna i regnet.

Förutom miljöbeskrivningarna och atmosfären har författaren lyckats med trådarna som leder fram till den mörka familjehemligheten. Förklaringen var ju inte helt oförutsägbar, men vägen dit var spännande och inte helt rak. Jag gillar också dubbelheten i ödets nycker…

Den historiska delen av berättelsen utspelar sig främst på amerikanska prärien och det är intressant att läsa om Carolines möte med indianerna, men just i hennes förhållande till sin make håller inte boken riktigt måttet. De sexuella antydningarna och själva sexscenerna är lite för stereotypa och plumpa och de stämmer inte överens med resten av historiens karaktär.

Carolines värld är Katherine Webbs debutroman och hon kommer snart ut med en ny bok på svenska, En annan värld. Jag kommer så klart att hänga på låset! Hennes stil påminner om Kate Morton, vilken är en av mina favoritförfattare. Carolines arv kommer som pocket i sommar. Håll utkik!
_________________________________________________________________________

Bokbutiken

Annons

4 reaktioner till “Carolines arv

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s