Meningen med hela skitenMeningen med hela skiten
Nina Åkestam
Volante

Nina Åkestam är reklamforskare och efter en raketkarriär drabbades hon av utmattningssyndrom. I denna bok ger hon handfasta tips på vad man bör tänka på för att inte gå i samma fälla och hon nystar hon i vad som ger livet mening.  Vad är viktigt och vad är det för liv man vill minnas på ålderns höst. Hennes berättelse handlar samtidigt om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch.
En användbar bok att sätta i händerna på den som är på väg in på arbetsmarknaden eller den som behöver hjälp att komma igen efter en sjukskrivning.

det kan alltid bli värreDet kan alltid bli värre
Lotta Sjöberg
Galago

En rolig bok, på gränsen till pinsam (när man känner igen sig!) om ett allvarligt tema – psykisk ohälsa. Lotta Sjöberg, som ligger bakom den populära Facebooksidan ”Family living – the true story”,  belyser det jobbiga i livet på ett rättframt vis, utan krumbukter fast med en humoristisk tvist. Det är lätt att skratta MED henne för hon skrattar även åt sig själv. Med tecknade serier, bilder och broderade bonader sticker hon hål på ett tabubelagt ämne. Får man verkligen skämta om psykisk ohälsa frågar sig säker många. Jo, på det här sättet går det alldeles utmärkt!

Boktips först publicerade i Helahälsinglands helgbilaga Helga. 

Annons

6 reaktioner till “Boktips när livet är svart

 1. Det tog ett tag men nu har jag hittat dig på din nya adress!
  Tyvärr är den här boken inget för mig eftersom jag inte kan komma tillbaks till arbetslivet eftersom min smärta är kronisk. Men jag e lycklig när jag som nu, har tagit mig igenom ett tre månader lång smärtskov som tyvärr brukar komma med ett års mellanrum.

  Det jag läste när jag skulle ta mig igenom de värsta smärtsamma åren när ingen visste vad det var för fel på mig mer än att jag åket in och ut ur sjukhuset hela tiden för det var bara morfindropp som kunde hjälpa mig nu men nu 20 år senare har jag metadon + 10 andra tabl. som tar mig genom dagen utom under skoven då 10-20 typ morfintabl. gör jobbet.
  Ja nu till vilka böcker som hjälpte mig genom smärta o depression o det kan sägas med ett ord CHICLIT!!!
  Det var verkligen befriande att få läsa om det bekymmerslösa livet när den stora frågan enl. Marian Keyes är -Finns det något läppstift som inte kladdar av sig? el. när man har hittat de perfekta skorna som gör livet värt att leva, ja då vet man att man inte har något att oro sig för…

  Kramis från Pockethexan som kommer att kika in snart igen nu när jag vet var du e!

  1. Kul att du har hittat hit! Bättre sent än aldrig 🙂 Låter jobbigt att ha så ont…men skönt när böcker kan lindra ibland eller åtminstone få tankarna på annat. Tack för att du berättar! Kram

 2. Jag läste När allt rasar samman av Pema Chödrön (amerikansk buddhistisk nunna) under en depression och hade stor behållning av den.

 3. Och jag har precis läst ut Cecilia Ahern Mitt liv & jag. Den börjar ledsamt för huvudpersonen har misslyckats med det mesta, men gradvis börjar hon ta sig vem hon egentligen är och accepterar det. Den är rolig, drastisk och märklig, och man får en mer förlåtande inställning till sina egna tillkortakommanden.

  1. Har läst något av Ahern men blev ingen favorit. Däremot gillar jag också när man får ser på sina tillkortakommanden på ett nytt sätt efter läsningen.

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s