en nypasaltEn nypa salt
Maria Goodin
Printz Publishing

När vårens första blommor vinkar från rabatterna tänker jag på Meg, som flyttar hem för att ta hand om sin döende mor. Modern använder fantasin för att få tillvaron att glöda och Meg är uppväxt i tron att det är helt normalt att odla spagetti i blomlådorna och fånga älvor i trädgården. En charmig trädgårdsmästare och alla referenser till ätbara ting ger extra krydda till berättelsen. Boken visar fantasins och kärlekens läkande kraft.


denglömdaträdgårdenDen glömda trädgården
Kate Morton
Forum förlag

I tre olika tidsplan berättas denna spännande historia, som utspelar på ett herresäte i Cornwall. Det sägs att stället döljer en släkthemlighet som drabbat flera generationer Varje kapitel bjuder på en pusselbit där den glömda trädgården döljer en del av svaren på släkthemligheten. Författarens böcker innehåller ofta vackra trädgårdsbeskrivningar, som torde göra vilken trädgårdsintresserad som helst grön av avund.


Boktips först publicerade i Helahälsinglands helgbilaga Helga.

Annons

2 reaktioner till “Läsning när grönskan gror

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s