UndretBoktips först publicerade i Helahälsinglands helgbilaga Helga. 

Undret
R.J. Palacio
Brombergs förlag

Undret är en fin allåldersbok om 11-årige Auggie, som är en klipsk kille med humor, men det är bara ett fåtal som ser bortom hans annorlunda utseende. Han föddes med ett missbildat ansikte och har genomgått en rad operationer. I skolan blir han mobbad och det finns till och med föräldrar som vill retuschera bort Auggie från klassfotot. Trots bokens tunga tema värmer boken i hjärteroten. Den har ett ljust och positivt budskap – att man kommer långt med vänlighet.

vaclav och lenaVaclav och Lena
Haley Tanner
Printz Publishing förlag 

Det var länge sedan jag läste en sådan charmig och gripande historia om vänskap. Varje dag efter skolan följer Lena med Vaclav hem och tränar trollkonster. De är ryska immigranter och bor i Brooklyn. Mitt i deras naiva lekar anar man att något inte står rätt till hemma hos Lena. Det är hjärtskärande. Här får vi en nära inblick i ett utsatt barns känslovärld och hur viktigt det är med kärlek och trygghet. Jag ville slita Lena ur boken och krama henne. Länge!!

Annons

2 reaktioner till “Hjärtskärande feelgood om barn

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s