you-had-me-at-helloJag tror att jag har väntat på You had me at Hello i flera år. Det känns så åtminstone. Det var Hyllan som tipsade om den engelska upplagan och sedan dess har jag suktat efter denna feelgood som hon beskrev som You Had Me at Hello är en helt underbar historia. Så feelgood som det bara kan bli – utan att bli sockrig och smetig.” 

Det är aldrig bra att vänta för länge. Förväntningarna blir övermäktiga och förväntningarna slår sällan in. You had me at Hello var varken bättre eller sämre än jag hade förväntat mig. Den hamnar högt upp på min favoritlista…men når ändå inte de högsta höjderna.

Jag gillade bokens tonläge, humorn och det varma bandet som som Ben och Rachel har till varandra. Det är kul att boken utspelar sig i Manchester, och inte London, för en gångs skull. Kompisgänget som omger Rachel får mina tankar att gå till Bridget Jones och hennes kompisar. Rachel är inte lika klumpig, som Bridget, men hon är bra på att missuppfatta och förhala saker.

Hela boken igenom väntar man bara på att Rachel och Ben ska få till det och det blir nästan outhärdligt! Vilket så klart är meningen…men HUR sega kan de vara med att förstå att de är som gjorda för varandra!? Till och med Elizabeth och Mr Darcy hade hånglat långt innan paret i den här boken.

Ben är nästan fööör reko, helylle och snäll. Rhys däremot är nästan för seg, egoistisk och tråkig. Jag fastnar inte heller helt för Rachel, som gärna hade fått en djupare beskrivning. Det är nästan så att hennes vänner framträder klarare än huvudpersonen.

Men.missförstå mig rätt – det här är en feelgoodpärla som hamnar på medaljplats…om jag vore domare. Jag sträckläste, skrattade, njöt av historien och Mhairi McFarlanes kvicka humor. Jag kommer definitivt att rekommendera den till feelgoodgillare runt omkring mig. You had me att Hello är en av de bättre feelgoodromanerna jag har läst, men jag hade väntat mig ännu mer…och än har inte McFarlane nått upp till Lisa Jewells nivå…men jag blir inte förvånad om McFarlane kommer med fler godbitar inom feelgoodgenren framöver.

Gillar du den här sortens böcker så ska du ha koll på Hyllans bokblogg! Just nu tipsar hon om lockande julläsning såg jag.

Annons

2 reaktioner till “You had me at Hello

  1. Förlåt om jag haussade den för mycket 😉
    Det är inte bra att höra för mkt positivt om en bok innan man läser den… Hennes andra bok Here’s Looking At You är lika bra, tredje bok kommer nu i november. Hoppas de dyker upp på svenska också.

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s