Läsarna i Broken Wheel rekommenderarFör cirka en vecka sedan bokcirklade vi i Enbokcirkelföralla om Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald. Det är verkligen en feelgoodroman i min smak. Det jag gillar mest är småstadsidyllen med alla charmiga karaktärer och det stora antalet litterära referenser. Sidekick-Ulrica, har satt ihop en lista med alla böcker som nämns i boken och det blev ingen kort lista.

Bivald lyckas verkligen få fram kärleken till böcker och jag tror att hon nog lyckas linda varenda bokofil runt sitt lillfinger med den här boken.

Många med mig är dessutom förälskade i tanken om en egen bokhandel. Sara, bokens huvudperson, ordnar sin egen bokhandel, med ärvda böcker och det verkar vara en bokandel där vem som helst skulle trivas. Jag älskar hennes egna kategorier och skyltningar av böcker. Varför gör vi inte fler sådana på biblioteket?

Ibland tänker jag att det är som att jag bor i Broken Wheel 🙂 I den lilla ort, Edsbyn, där jag bor, känner de flesta varandra. Det är en gemenskap, som i alla fall jag som inte är härifrån, uppskattar mycket. Man hejar på alla man möter. Det fanns faktiskt en bokhandel här när jag först kom hit för ett antal år sedan, men den har liksom många andra butiker fått stänga.

Om Edsbyn är Broken Wheel är jag Sara. Hennes läslust och idoga läsfrämjande arbete känns bekant på något sätt. 🙂 När jag förra veckan tilldelades Centerkvinnornas utmärkelse för Årets företagsamma kvinna i Ovanåkers kommun, var en av motiveringarna: ”Var man än kommer är Anette där med en bok”. Precis så som jag vill ha det. Det ska inte vara möjligt att undgå böcker och bibliotek någonstans!

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en bok jag gärna rekommenderar till alla som tycker om charmiga småstadsskildringar, böcker om böcker och romantiska komedier. Den enda invändning vi hade i bokcirkeln var att vi gärna hade lärt känna huvudpersonerna lite bättre och så tycker i alla fall jag att boken hade mått bra av att kortas ner en aning. Dessa petitesser är både jag och de flesta i bokcirkeln beredda att bortse ifrån. Det är liksom svårt att älska böcker och inte älska Läsarna i Broken rekommenderar!

Nu är det bara en tidsfråga tills vi får se boken på bioduken. Jag kan (*nästan) lova att äta upp min hatt om den här boken inte filmatiseras. Och kan vi hoppas på en fortsättning Katarina Bivald?!

*Jag äger ingen hatt, så jag kan inte äta upp någon.

Annons

En reaktion till “Bor jag i Broken Wheel?

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s