TS Det händer när du vilar om-13-6.inddDet händer när du vilar
Tomas Sjödin
Libris förlag

I en tid när det nästan anses fult att göra ingenting påpekar Tomas Sjödin att det är viktigt – rent utav en plikt – att vila. Det högtemposamhälle vi lever i gör oss likgiltiga menar han. Vi orkar inte bryr oss och det är en skrämmande tankeväckare.  Fler stunder på sofflocket, återkommande vilostunder och återinrättandet av vilodagen står på receptet för en sund hälsa och även för en positiv samhällsutveckling om man får tro författaren.  Jag är inte religiös, men tar till mig varje ord han skriver. Boken är rena medicinen för stressade själar.

Om du bara vissteOm du bara visste 
Caroline Säfstrand
Massolit förlag

På Hallands Väderö möts den äldre kvinnan Anja och den unga Elin när de delar hus en sommar. Elin har flytt från ett frieri och Anja har dragit sig undan från världen och ägnar sig åt måleri. Båda har de tunga minnen i bagaget, som de inte hade tänkt väcka till liv, men vänskapen som växer gör att de vågar närma sig dessa plågsamma minnen. Trots att boken rymmer mörkare stråk doftar boken sommar, hav och grönska. En vacker relationsroman som berör och stannar kvar länge.

Boktips först publicerade i Helahälsinglands helgbilaga Helga.

Annons

En reaktion till “Boktips för stressade själar

Vad säger du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s